Överväldigad, överlycklig men ödmjuk

Naken Sanning kom ut i butikerna den här veckan och strax dök bilder upp på min bok, liggande i bokdiskarna tillsammans med författare som Håkan Nesser. Trots att Naken Sanning är min andra bok, så har jag inte riktigt vant mig vid att se min bok hos bokhandeln, med mitt namn som författare. Det är fortfarande en väldigt mäktig känsla, och ännu mäktigare blir det när jag vet att folk köper hem den boken och läser den.

Jag börjar få en hel del respons på Naken Sanning nu. Folk som skriver till mig på facebook, eller hör av sig på andra sätt och öser beröm över boken. Jag har fått flera kommentarer från folk som sagt att de önskar att de inte behövde göra andra saker, som att städa, laga mat eller borsta tänderna, för de önskar att de kunde sitta och läsa hela tiden. Jag har fått höra att man hellre skippar lördagskvällen ute och hellre går och lägger sig och läser och att det ALDRIG har hänt förut. Och så den underbara historien om den 80-åriga damen som hade läst Dold Agenda och älskade den, så när hon fick se att Naken Sanning kommit ut utbrast hon: ”Åh, den bara måste jag ha!”

Jag får beställningar på boken hela tiden, och jag har vissa ambassadörer i min närhet som är alldeles fantastiska; som exempelvis min härliga granne och vän som tar upp beställningar på jobbet och kommer med ifyllda listor till mig sedan. Eller den bibliotekarie som jag nyligen lärt känna som har läst båda mina böcker och älskar dem, och nu rekommenderar låntagare på biblioteken att läsa dem. Det finns till och med en monter med mina böcker på ett bibliotek här i stan.

I morgon ska jag prata på Varberga bibliotek, vilket passar sig extra bra eftersom huvudpersonen i mina böcker bor i Varberga. Jag är lite nervös, funderar på om någon överhuvudtaget dyker upp, och om det gör det vad jag ska säga. Men jag har hållit föreläsningar förut, och det brukar ge sig ganska väl.

Om en och en halv vecka åker jag ner till Gbg för bokmässan och det ser jag fram emot. Det ska bli fantastiskt kul att umgås med alla författarkollegor och förhoppningsvis få sålt en och annan bok.

Nu har jag ett gäng människor som börjar fråga efter den sista delen i trilogin, och de undrar när den är klar. Och varje gång ilar det till i magen, dels av glädje över att de vill fortsätta ”umgås” med mina böcker, men också av lite skräck, eftersom jag känner att den tredje boken behöver bli åtminstone lika bra som nummer två, gärna snäppet bättre. Och det skapar en nervös klump i mellangärdet. Men jag ska göra allt jag kan för att inte stressa upp mig. Jag ska njuta av framgångarna och allt underbart som händer just nu och lägga tankarna på den tredje boken på hyllan ett tag. Det är ju trots allt 140 sidor skriva på den redan…

Posted in Uncategorized.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *