Alla dessa härliga människor

När jag var 25 arbetade jag som chef på ett callcenterföretag. De flesta av mina medarbetare var omkring 18 år, och detta var deras första jobb. Ofta tyckte jag att jag fick agera mer barnpassare än chef och började tycka att människor var rätt jobbiga och att jag skulle trivas bättre med att jobba med papper och administration.

Lyckligtvis har jag vuxit upp en del sedan dess och mognat, så idag när jag jobbar som projektledare på mitt vanliga heltidsjobb, så tycker jag att människor är intressanta, oavsett om de är kunder eller kollegor.

Och jag måste säga att efter att jag blev författare så har min bild av människor förändrats ytterligare. Som författare blir du ditt eget varumärke – och det är självklart positivt om du har skrivit bra böcker – men det är minst lika viktigt att du bjuder på dig själv och får folk att tycka om dig. Om människor tycker om mig är det större chans att mina böcker blir köpta och lästa också.

Det senaste året har jag tack vare mitt författande kommit i kontakt med underbara människor, antingen när jag signerar böcker, föreläser eller som plötsligt bara dimper ner i min inkorg och berättar hur mycket de uppskattar mina böcker. I min umgängeskrets idag finns den härliga bibliotekarien som promotar mina böcker och ger mig insiderinformation från biblioteken, men som också mer och mer blivit en riktigt vän. Vi har ”tågladyn” som jag lärde känna när jag varit på en signering i Göteborg och som köpte min bok där på tåget. Hon är idag en människa som jag har kontakt med via facebook flera gånger i veckan, och som är en av de mest fantastiska personer jag har träffat; helt underbart rolig och bjuder på sig själv som få. Och så har vi säljaren i Halmstad, som jag tydligen lyckats ”omvända” från en person som aldrig läste böcker, till att han kommer hem och kryper upp i soffan med MINA böcker. Men han har också blivit en vän, en som peppar mig när jag känner prestationsångest, en som lyfter fram olika scener från boken och berättar hur stark hans upplevelse av just den scenen var för honom. Det finns också kvinnan som blev själaglad när hon vann mina böcker i en tävling som jag nyligen annonserade på min facebook-sida. Och min fina granne och vän som nu har promotat mina böcker till hela hennes arbetsplats så att jag har sålt omkring 30 böcker dit, men hon är så mycket mer än en granne, hon är en riktig vän som jag kan anförtro mig till.

Jag är så tacksam över alla dessa underbara människor jag stöter på och som blir så viktiga i mitt liv. Och jag har definitivt ändrat min syn på människor. Människor är fantastiska, i 99 % av alla fall vill man väl, man vill finnas där, för att stötta och bry sig. Jag hoppas att jag genom att vara mig själv också kan komma att betyda något för folk runt omkring mig. Både genom mina böcker och som vän.

Posted in Uncategorized.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *