Bokmässan – vilken upplevelse!

Jaha, så har man då lagt första bokmässan bakom sig. Eller ja, inte riktigt första bokmässan, jag var ju faktiskt där förra året också, då som besökare som skulle insupa atmosfären eftersom jag redan då visste att jag skulle spendera min tid där i år. För ett år sedan var min första bok, Dold Agenda, på gång, men hade inte getts ut än. Jag minns tyvärr min entré på bokmässan alltför väl förra året… jag stövlar in i mina ganska höga klackar, tycker att jag äger världen, känner mig fantastisk, vacker och framgångsrik, kommer ungefär fram till andra montern när jag snubblar på nån grej på golvet och faller handlöst. I nästa sekund ligger jag på golvet med ett gäng nyfikna mässbesökare som stirrar på mig. Man kan väl säga att jag blev ganska snabbt nedplockad på jorden igen. Bokstavligt talat.

I år blev det inga sådana fadäser. I början av mässan valde jag att promenera runt, tittade på den oändligt stora massan med böcker och kände både en överväldigande litenhet och samtidigt en glädje över att få vara där, att jag har två böcker som jag har bidragit med bland alla dessa. Jag lyssnade på seminarier, såg kändisar och träffade mängder med intressanta människor. Jag har fått tips från andra mer etablerade författare, utbytt erfarenheter med sådana som precis har börjat sin författarresa, stått och minglat med förlagsmänniskor, tidningsfolk, journalister och druckit mer vin än jag trodde jag skulle göra. Men framför allt så har jag jobbat stenhårt för att sälja mina böcker, och jag lyckades riktigt bra! Det har varit otroligt spännande att träffa alla läsare, sådana som kom för att köpa Naken Sanning eftersom de hade tyckt om Dold Agenda så mycket, sådana som kom för att köpa Dold Agenda eftersom de blivit rekommenderade av någon annan, och de som aldrig hade hört talas om mig förut, men som fattade tycke för mig och mina böcker och valde att köpa. Fantastiska människor 🙂

Fyra dagar som visserligen gav ömmande fötter, hes röst och en dov huvudvärk på grund av den ganska extrema ljudvolym som faktiskt är där inne. Men också fyra dagar då jag lärde känna nya människor, hittade nya vänner och njöt av mingel, förlagsmiddag och en underbar författarbubbla.

Jag har förstått att detta är det stora i författarvärlden. Det här är författarens julafton. Och jag fick uppleva den på riktigt för första gången. Förmodligen kommer inte den här speciella ”första-gången-känslan” dyka upp på samma sätt nästa år. Så jag ser tillbaka på dessa dagar med en känsla av lycka, glädje och overklighet. Men också en bit tomhet, eftersom mässan gav mig en försmak av hur jag vill att mitt liv ska vara. Alltid.

Posted in Uncategorized.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *