Det glamourösa författarlivet… eller?

Söndag kväll. Hjärnan tom, baken tycks fastgjuten i soffan och ögonen stirrar bara rakt fram. Svårt att fatta att jag för en vecka sedan kom hem fylld med energi från bokmässan.

Vad som har hänt? Vardagen antar jag. Den senaste veckan har den visat sig vara lite mer intensiv än vanligt. Som heltidsarbetande 3-barnsmamma med extraknäck som gyminstruktör, som numera dessutom har gett ut två spänningsromaner, är tid ibland det som definitivt inte finns. Den här veckan har bestått av massor av hämtningar/lämningar på dagis, planering inför grabbens 6-årsdag, mannen bortrest på jobb torsdag-fredag och sedan tjocka släkten här under helgen för födelsedagsfirande, och då passade 1-åringen på att klänga extra på sina föräldrar. Jag har jobbat heltid på mitt vanliga arbete, hållit mina pass på gymmet, varit i Stockholm på en tjänsteresa och haft en signering i Kumla och nu när släkten har åkt hem och lillsnuttan äntligen har somnat då känner jag mig som en ballong som just har pyst ut all luft.

Samtidigt har den här veckan bjudit på underbara författar-stunder. Som när jag fick beundrarmail av någon för mig helt okänd person som tagit kontakt med mig via förlaget, och som ville ha signerade böcker och ett signerat foto, eller när jag fick brevet där det stod att jag var en fantastisk författare och att hon älskade mina böcker, eller när jag läser inlägg på facebook där de precis har läst klart Naken Sanning, och är alldeles tagna och avslutar sitt inlägg med VILKEN BOK! Jag har på en vecka dubblat antalet som gillar min författarsida och jag får ständigt nya beställningar och fixar nya signeringar. Det är så underbart och fantastiskt och för en stund är livet faktiskt glamouröst.

Att balansera alla de saker som mitt liv just nu fylls av, det är det som är utmaningen. Jag vill inte skära ner på nåt, vill kunna säga ja till allt, men någonstans djupt inne i mig börjar en röst säga åt mig att jag kanske måste tvingas välja lite mer… Usch då. Men jag ska inte grunna mer på det ikväll, nu ska jag gnugga ner baken ännu djupare i soffan och försöka varva ner lite innan det är dags för ny arbetsvecka igen.

Posted in Uncategorized.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *