En riktig författarvecka

Söndag kväll, uppkrupen i soffan. Blickar tillbaka på de senaste dagarna och inser att jag faktiskt haft en riktig författarvecka. Visst, jag har fortfarande haft mitt heltidsjobb och allt annat som ska göras, men jag tror att om jag enbart jobbade som författare skulle mina veckor se ut ungefär som den som precis varit.

Jag passerade 400 gillare på min författarsida på facebook, jag har fått höra att mina böcker var bland det bästa folk läst, fått veta att jag numera tillhör läsares favoritförfattare, där de i samma mening nämnt riktigt kända författare och liknat mig vid dem. Mina böcker har manat till sträckläsning och sömnlösa nätter då de prioriterat mina böcker framför sömnen. Och varje sådan rapport är fantastisk och gör mig glad från hjärtat.

Under veckan intervjuades jag av lokaltidningen som kommer att göra ett stort reportage om mig och min bakgrund, och hur jag hittat styrka i det jobbiga och nu skrivit en bok som är inspirerad av mina händelser.

Torsdagen var en stor dag, då skrev jag klart min 3:e bok. Jag hade inte riktigt tänkt ut det exakta slutet innan och blev själv förvånad över hur boken slutade 🙂 Jag har varit med om att mina karaktärer väljer att gå sina egna vägar förut, och tydligen ville de även att slutet skulle bli ett annat än jag först tänkt. Nu väntar genomläsning, ändring och petning i detaljer innan deadline den 15 januari, då den ska in till förlaget. Känns väldigt skönt att veta att jag har en månad på mig att läsa igenom ordentligt. Eftersom jag sällan vet exakt hur allting ska gå eller vad som ska hända i boken innan jag skrivit klart den är det också svårt att ha koll på alla detaljer innan boken är klar. Så det är först nu som jag kan kolla boken hela vägen och veta att detaljerna stämmer hela vägen.

I helgen har jag haft en signeringshelg. Först en signering med George Scott under lördagen i Västerås och sedan en i Kumla under söndagen.
Jag har återigen träffat spännande människor, knutit nya kontakter och sålt en massa böcker. Det var rätt coolt att upptäcka att trots att George Scott är väldigt känd i Västerås, gick mina böcker åt lika mycket som hans. Vi sålde båda slut på inhandlat lager och han köpte Naken Sanning som julklapp till en han kände 🙂

 

 

Nästa vecka har jag ytterligare två signeringar, sedan tar jag välbehövlig semester och ska försöka njuta av julen.


Om jag känner mig rätt handlar det inte om att bara ta det lugnt och käka julmat, utan läsa igenom mitt senaste manus, och kanske… kanske påbörja ett nytt. Tanken på att inte ha ett manus att bearbeta gör mig klaustrofobisk, och där vill jag inte hamna. Fler sådana här veckor tack! 🙂

Posted in Uncategorized.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *