2013 – ett händelserikt, utmanande och spännande år

Sitter på tåget på väg till Halmstad där jag ska fira jul. Har spenderat de senaste dagarna ensam i Stockholm, redigerat min sista bok i trilogin samt haft min sista signering innan jul. Alldeles nyss blev jag klar med redigeringen.   Nu ska manuset in till förlaget och den verkliga redigering börja.

När jag blickar tillbaka på det senaste året kan jag inte låta bli att känna mig lite förundrad.  Vid den här tiden förra året hade jag precis gett ut min första roman; Dold Agenda.  Jag var ny i branschen och visste inte mycket. Hade haft några första signeringar och var bara fascinerad av att jag – en helt vanlig tjej – gett ut en bok.  Redan då var i stort sett nummer två; Naken Sanning klar. Förlaget och jag skrev kontrakt redan i Mars på den. Och så började redigeringsprocessen med den. Den kom ut några veckor innan bokmässan och plötsligt hade jag två bokbebisar att ta hand om. Och nu är alltså även den tredje och sista delen klar. Den kommer ut strax innan semestern och det innebär att jag kommer att ha gett ut tre böcker på ett och ett halvt år.

Det här året har fört mig in i en helt ny värld.  Att få läsare, en egen fanclub, få träffa bokhandlare och andra författare.  Vilken grej! Vilken fantastisk möjlighet jag får uppleva! Det är otroligt.  Det är stort och jag nyper mig fortfarande lite i armen.

Men året har också bjudit på tufft motstånd.  Livet har kommit emellan.  Jag har förlorat två vänner som jag älskade, jag har varit på väg att smacka in i väggen med huvudet före då jag försökt kombinera heltidsjobb, gyminstruerandet och familjelivet med signeringar, bokskrivande, bokmässa och allt annat. Tack Gode Gud att jag haft människor i min närhet som stöttat, funnits där och burit upp mig när det blivit för mycket.

Det här året har jag lärt känna massor med nya människor, fått mängder med nya vänner och träffat andra fantastiska författare.  Och jag börjar inse att jag har en läsekrets som älskar mina böcker och som gärna berättar det för mig. Jag har haft alldeles fantastiskt kul på mina signeringar men har också kämpat med känslor av misslyckande, tvivel på att jag duger och osäkerhet på om jag verkligen skriver något att ha.

Det här året har jag skrattat, gråtit, tvivlat, svurit, kämpat, slitit mitt hår, älskat livet, hatat livet och upplevt allt däremellan.  Och jag misstänker att 2014 blir exakt likadant.

Posted in Uncategorized.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *