Annan kultur

Jag älskar Turkiet! Det här är min fjärde resa hit och jag blir aldrig besviken.  Som sjuttonåring kom jag hit första gången och kärade ner mig totalt i en turkisk man/pojke som jobbade på samma hotell. Det var inte särskilt populärt hos mina religiösa föräldrar och fick ett trist efterspel, men redan då första gången här visste jag att landet hade en speciell plats i mitt hjärta.

Jag älskar människorna, maten, vädret! Älskar att de skapar egna filer om de vill ta sig fram på vägarna, att de kör som galningar men ändå alltid tycks ha kontroll.  Människorna är vänliga, serviceminded, trevliga och bjuder på sig själva.  När de turkiska männen uppvaktar -för det gör dom – gör de det med finess och stil. Där kan svenska män lära sig mycket. De är genuint intresserade av mig som turist, inte på något sliskigt sätt utan vill veta hur det är i Sverige, vad jag gör och vem jag är.

När folk här – både män och kvinnor – får veta att jag är författare kommer miljoner frågor, de vill gå med i min ”fan-club” på Facebook och de vill att jag översätter böckerna till turkiska.  Bums.

Jag funderar allvarligt på att skaffa en lägenhet här så småningom. Kanske gå ihop ett gäng författare som vill ha en skrivarlya att kunna åka till för att hämta inspiration och komma bort från stress. Jag har dessutom smygstartat med en bok som ska utspela sig här så jag måste åka tillbaka för att göra mycket research.  Nån som vill haka på ? 😉

Posted in Uncategorized.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *