Sexuella trakasserier är ALDRIG okej

Jaha. Så hände det då tillslut. Det som jag in i det sista jag hoppades att jag skulle slippa. Men tyvärr.

Igår efterfrågade jag tips på hur ett intressant omslag på min kommande erotiska bok skulle kunna se ut. Det dröjde inte länge förrän jag hade en bild på en eregerad penis i min inkorg.

Sånt här gör mig så förbannad.  Vad är det för idioter som tycker att det här är okej? Han som skickade bilden till mig gjorde sig inte ens besväret att försöka vara anonym. Jag har aldrig träffat människan, men han är en av dem som gillar min författar-sida på Facebook.

Jag får i egenskap av kvinnlig författare en hel del manliga gillare. Jag får meddelanden där män tar kontakt och ger mig komplimanger för mitt utseende.  Så länge det är komplimanger så har jag försökt ha en ödmjuk inställning till det. Tackat vänligt för komplimangen men också försökt att hålla en distans, försökt att agera proffsigt.  Vill att folk ska vara nyfikna på mitt författarskap och mina böcker.

Men att skicka en bild som den jag fick igår är att gå åt helvete för långt.  Det kommer aldrig att vara okej. Aldrig. Någonsin.  Oavsett hur snygg eller sexig någon kan tycka att jag är.  Oavsett vilken slags bok jag har skrivit.

Min erotiska bok är inte ens ute i handeln än. Den släpps först till våren men redan nu händer sånt här.  Vad kommer att hända när den är ute i bokhandel? Blir det vardagsmat att få bilder på kukar då? Ska jag som författare bara acceptera det? Nej. Aldrig. Jag har skrivit den erotiska boken i ett syfte och vill snarare visa att de val vi gör i livet får konsekvenser. Alla mina böcker är bidrag till samhällsdebatten. Jag som författare ska kunna skriva vilka slags böcker jag vill utan att råka ut för detta. Jag försöker bemöta folk med respekt och jag önskar få detsamma tillbaka.

Jag är förbannad. Ledsen. Arg. Och äcklad. Jag hoppas att jag med det här inlägget betonar hur illa jag tycker om det som hänt.

 

 

 

Posted in Uncategorized.

6 Comments

 1. Har själv råkat ut för detta. Så kränkande. Jag blir så äcklad av detta, män som tror att detta är ok. Fyyyyyy säger jag bara. Hoppas du slipper detta i fortsättningen. Det ända att göra är att blockera dessa män.

 2. Nej det är aldrig aldrig okey och det ska man absolut inte acceptera.
  Markera genom att ta bort honom från din sida och blockera det man kan.
  Lycka till med boken.
  Mia

 3. Beklagar din olägenhet då du berörts väldigt illa av det som hänt. Jag försöker se det hela i ett större perspektiv, vilket är lätt för mig som inte känner dig närmare, och svårigheten ligger just i att begripa hur f*n man kan skicka en bild på en k*k och tro att det ger ”resultat”.
  Alltså, om man leker med tanken att mottagaren skulle reagera ”positivt” och vilja träffas så tar det inte bort frågan – sen då? Det är en störd sexualitet som avslöjats i kombination med grav oförmåga att kommunicera.
  Vad hände med förmågan att beröra människor INNAN man ev vill ha sex? Jag förestår det inte alls. Å andra sidan är jag ovanlig på det sättet att utsidan för mig är presentpapperet och innehållet det som betyder någonting, även inledningsvis och även när man vill ha sex.

  Sköt om dig och hoppas det blir bra allting.

 4. ALLA har rätt till respekt.
  Tråkigt att vissa inte kan se gränser.
  All styrka och uppbackning mot dessa osmakliga påhopp.

  Min respekt / PG

 5. Som gammal telegrafist till sjöss på lastfartyg under 70-talet förstår jag precis vad du pratar om!
  Under mitt långa liv (jag är 68 år idag) har jag förstått att det finns två slags män:
  De som kan våldta, vara pedofiler och nedvärdera kvinnan å det grövsta.
  De övriga männen(gudskelov de flesta!) är fina män som respekterar och vårdar sitt förhållande till kvinnan och som inte kommer med snuskiga kommentarer eller insinuationer(eller bilder).
  Det finns en gammal erotisk bok som heter ”Fanny Hill”, du har säkert läst den, men den är skriven av en man och i en helt annan tidsepok. Han fick säkert inga snuskiga brev tillsända till sig. Det märks också rätt tydligt att den är skriven av en man.
  Jag har själv skrivit en bok som heter ”Sjöfarerskan” nyligen och där tar jag delvis upp dilemmat med dessa nedvärderande män.
  Jag kommer aldrig att förstå varför de är som de är.
  Dålig uppfostran eller bara presumptiva våldtäktsmän?
  Ha det gott! Och var inte rädd för att fortsätta skriva!
  MVH
  Eva Lundquist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *