2014 – Ett fantastiskt och smärtsamt år

På årets näst sista dag befinner jag mig på en av Thailands alla makalösa stränder. Vinter och kyla känns otroligt avlägset.  Här ska jag försöka mig på en summering av det gångna året.

2014 är året då jag kom ut med fyra böcker. Det var bara en som var planerad; Mörk Avsikt – den avslutande delen i min trilogi om maktmissbruk.  Men slumpen ville annat.  Jag påbörjade en lathund för mig själv där jag listade över 500 känslor i ett Excel-dokument och hur man kunde gestalta dessa i kroppsspråk och dialog.  I ett kort meddelande på Facebook berättade jag om dessa och en halvtimme senare hade jag förslag från ett förlag att ge ut detta som böcker.  Ett annat förlag lade sig i och ville också ge ut dem. Så från ingenstans uppstod plötsligt tre böcker till.

Under det gångna året har jag jobbat som en tok. Dels med heltidsarbete, dels som gyminstruktör och så allt enormt arbete som ligger bakom böckerna.  Ibland har jag känt att gränsen varit nådd, den där berömda väggen tornade hotfullt upp sig flera gånger.  Men jag har lyckats parera och undvikit den.

Massor med fantastiska saker har hänt under året. Dels mina utgivna böcker, men också att jag skrivit kontrakt på min kommande roman som släpps i April. ”Valet” är titeln och handlar om att de val vi gör i livet får konsekvenser och boken har också tre olika slut. Den är inköpt centralt av Akademibokhandeln och jag ser sååå mycket fram emot att släppa den. Jag har blivit omnämnd i Expressen under rubriken ”Det bästa ur deckarsverige” och jag har mött människor som älskar mina böcker. Bland det bästa minnet är från bokmässan när en tjej fick syn på min namnbricka och blev alldeles till sig. Hon hade läst mina två första böcker och älskat dem.  När hon nu fick den tredje signerad höll hon på att svimma.

I början av året hade jag omkring 600 gillare på Facebook, nu ett år senare har jag över 2000! Jag har fått enormt mycket fina reaktioner på mina böcker och mina gestaltningsbiblar blev snabbt en succé.

Jag har lärt känna så många fantastiska människor som bidrar med så mycket.  Jag älskar er!

Men 2014 har också varit smärtsam.  Jag gick igenom en separation, flyttade till nytt boende, min extrapappa höll på att dö av en köttätande bakterie och jag har insett vilka som är riktiga vänner och vilka som inte är det.

Jag ser enormt mycket fram emot 2015. Dels kommer Valet ut (och kanske ytterligare en bok innan året är slut) och sedan har jag nu börjat få mycket lektörsuppdrag och förfrågningar om jag kan föreläsa.  Jag har en känsla av att nästa år kommer bli fantastiskt bra.  Dessutom har jag nu en skrivarlya i Indien som jag hoppas kunna utnyttja mycket.

Tack alla underbara och fantastiska människor som gjort det här året grymt! Love u so much!

 

 

Posted in Uncategorized.

2 Comments

  1. Oj, vilket år du har haft, snacka om livets ytterligheter. Och så produktiv du har varit, tror jag knappt hört nån ge ut så många böcker under ett år. Lycka till nästa år!
    Hälsningar från en som skriver på sin allra första bok 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *