The Verdict

Just nu är jag lite omskakad. Jag är trots allt instruktör sedan 15 år. Har instruerat hur mycket som helst i pass som Bodypump, Spinning, Core och en herrans massa andra pass. Och har i alla fall trott att jag haft en hyfsad koll på träning.

Och idag har jag insett att jag har gjort precis ALLT fel!

För många repetitioner, för klena vikter, blandat styrketräning med kondition, haft fel teknik (den är helt perfekt utifrån ett Bodypump-perspektiv men helt fel utifrån hur man gör om man styrketränar), tränat för mycket (!) … och som grädde på moset: Ätit alldeles för lite (!!)

Jag har trott att om man tränar mycket och äter lite så ger det resultat. Nähä, så var det visst inte alls.

Här hade jag sett framför mig att han skulle sätta mig på en diet bestående av 1200 kcal/dag och att jag skulle träna varje dag. Nope. Typ tvärtom…

Jag inser att den största utmaningen kommer att bli att ändra min hjärna. Att äta MER för att tappa i vikt blir en extremt märklig ekvation i mitt huvud. Och jag bävar inför den ”diet” han sätter mig på, för jag ska äta så mycket! Fattar inte hur jag ska få i mig allt. Jag som blir tvärmätt efter ett ägg!

Den andra utmaningen blir att programmera om hjärnan när det gäller tekniken och antal repetioner jag ska göra. Det blir att nöta in allt från början igen. Tekniken från Bodypumpen kan jag utantill i sömnen, men inte detta. Och vikterna sen! De han vill att jag ska använda är av den kalibern att jag inte ens sett åt dem på gymmet!

Den tredje utmaningen blir att avstå från vin. Veckans höjdpunkter är när jag sitter med ett glas rött vin och skriver på mina manus, eller när jag tar en after work med vänner. Första veckorna nu är det nolltolerans mot alkohol. Sedan (lagom till min 35-årsdag) får jag lägga till alkohol i måttliga mängder i kosten.

Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det här.  Fast utmaningar är till för att övervinnas. (Eller: Shit vad har jag gett mig in på??)

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *