Resultatdags… Vågar jag?

Jag ber om ursäkt för ordvitsen, men det ligger mycket allvar i det också. I hela mitt liv har vågen varit min fiende. En som kunde förstöra en hel dag om den visade fel siffror, en som har stått still trots att det inte fanns något jag önskat högre än att den skulle visa resultat.

Den mest ångestladdade pryl jag äger

Den mest ångestladdade pryl jag äger

En jag under stora delar av mitt liv varit beroende av, hyst en hatkärlek till. Det var den som fick mig in i ätstörningar när jag var yngre, det  är den som länge har avgjort om jag ska tycka om mig själv eller inte. Det senaste året har jag inte vägt mig, har inte ens haft en våg. Har helt enkelt inte orkat med hur den påverkar mig.

Men nu är det dags för rapportering till min PT. Och då vill han ha vikt och centimetrar. Så jag fick snällt gå och köpa en våg, som jag har undvikit att titta på när den har stått och hånlett mot mig från badrumsgolvet. Men så var det alltså dags att lyfta fram den idag och ta mod till mig. Den ger mig fortfarande ångest men jag tog tjuren vid hornen.

Mina damer och herrar. Vi har ett resultat…

I kilo har jag tappat 1,5 kg på dessa dryga 2 veckor som jag har hållit på. Helt okej, då går det åt rätt håll och det känns som en bra takt. Skönt, då kan jag åtminstone idag betrakta vågen som en vän.

Men börjar man sedan gå över kroppen med ett måttband, det är då det verkligen börjar hända saker! Jag har tappat på alla ställen på kroppen förutom armarna, och jag misstänker att anledningen till att jag inte tappar på armarna är att det är muskler därunder istället.

Totalt har jag tappat 38 cm på hela kroppen!! På mindre än 3 veckor!! Över 10 cm i midjan,  8 cm över axlarna, 5 cm över rumpan o.s.v

Vecka 3

Vecka 3

-10,5 cm i midjan

-10,5 cm i midjan

Det funkar verkligen. Här står man och ser sig i spegeln och tycker inte att man ser ett skit, tycker inte att jag ser några muskler och blir frustrerad. Men uppenbarligen händer det saker. Tack och lov för måttband! 🙂

Jag har också börjat längta efter att gå till gymmet nu. Lustigt nog är det styrketräningspassen jag längtar mest efter.

Så här är min väska packad varje dag till jobbet Träningskläder, proteinfylld mat, proteinpulver

Så här är min väska packad varje dag till jobbet
Träningskläder, proteinfylld mat, proteinpulver

Där lägger jag nu på högre vikter nästan vid varje  träningspass, nästan på alla övningar. Det är  bänkpressen som jag fortfarande har problem med, jag  börjar misstänka att jag kanske inte föddes med några  bröstmuskler 😉 för där är det tungt hela tiden och där  upplever jag inte att jag blir starkare. Men alltid ska man  väl ha någon muskelgrupp som sätter sig på tvären.

Nackdelen med styrketräningen är att jag får valkar.

Valkar på rätt ställe

Valkar på rätt ställe

Inte  sådana som sätter sig runt midjan, utan de som hamnar i  handflatorna. Måste nog skaffa handskar, annars ser jag ut som en skogsarbetare snart.

Nu väntar ett konditionspass och ikväll mitt 35-årsparty när jag ska få dricka vin igen. Jippie! Och efter det här resultatet känns det som att jag faktiskt kan få fira lite.

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *