Tunga lärdomar

I lördags var jag kvittrande glad, livet lekte och jag njöt av varje sekund. Fick kommentarer som ”Världsklass” och ”Fantastiskt bra jobbat” av min PT och flög på moln. Hade världens bästa 35-årsfest med god mat och vin, följt av utgång på nattklubb och dans inpå småtimmarna.

35-årsfest med intag av alkohol

35-årsfest med intag av alkohol

Så kom bakslaget. Skulle träna styrketräning i söndags.  Gick in med hull och hår och insåg ganska snabbt att  min kropp fortfarande höll på att bearbeta alkoholen i  kroppen. Jag drack inga mängder, men det räckte för att  passet skulle kännas extremt segt och jag orkade inte  alls prestera som jag brukade. Okej, första lärdomen är  att min kropps prestationer påverkas mer än jag tror av  alkohol. Kommer nog att begränsa vin-intaget till  verkligt speciella tillfällen, för jag vill inte tappa mina  resultat. Så himla viktigt är inte vinet.

Så körde jag konditionsträning igår, det fungerade ganska bra och det kändes som att jag var på banan igen.

I morse behövde jag komprimera min träning eftersom jag skulle iväg på kundmöte idag och därför inte skulle hinna träna vare sig på lunchen eller på kvällen. Körde därför min powerwalk, direkt följt av ett tungt styrketräningspass.

55 kg vikter + 20 kg stång för marklyft

55 kg vikter + 20 kg stång för marklyft

På fastande mage, eftersom mitt fönster inte är öppet än. Drack lite aminopulver, dvs protein med extremt lågt kaloriintag, som jag kan dricka utan att det räknas som att min ätfönster öppnas.

Men shit vad tungt det var idag. Kroppen klarade inte av att jobba så hårt som den brukade, det var på flera övningar som jag helt enkelt tog slut. Musklerna strejkade och det ville sig inte.

Först blev jag förbannad och undrade vad sjutton det handlade om. Sedan började jag analysera det hela och kom fram till att det kanske inte var så konstigt. Detta var mitt fjärde pass på lika många dagar, ingen vilodag har varit emellan. Att kombinera tuff powerwalk med ännu tuffare styrketräning utan någon energi i kroppen är kanske inte heller optimalt. Kanske är det inte jag som presterar dåligt, utan kroppen som säger att nu får det räcka.

Vacker morgon på promenaden

Vacker morgon på promenaden

Så i morgon blir det vilodag. Tror att jag behöver det. Och så måste jag jobba med min hjärna, som just nu klankar ner på mig för att jag inte klarade av träningen som jag brukar. Over and out…

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *