Mixade känslor

Drygt tre veckor har jag hållit på. Stigit upp i ottan, powerwalkat, gått till gymmet på luncher, efter jobbet, före jobbet. Blivit starkare, tappat både vikt och centimetrar. Jag ser och märker resultat. Blir först aspeppad, men sedan dalar det.

Magen börjar långsamt formas till det bättre

Magen börjar långsamt formas till det bättre

Inser att det här inte är en quick fix, det här är hårt nötande under lång tid. Även när det här programmet är över och jag kanske har kommit en bra bit på väg så är det här något jag behöver hålla i. En ny livsstil, åtminstone om jag ska hålla formen jag får nu.

Det är klart att det är häftigt om jag kan komma i – och hålla – mitt livs form efter fyllda 35. Inga mer graviditeter eller annat kan sätta käppar i hjulet för mig.

Men så kommer tankarna. De där som ifrågasätter. Ja, jättehäftigt att ha den form jag alltid drömt om.  Men sen då? Vad ska jag göra med formen? Bli beundrad? Är osäker på om det är vad jag vill. Om folk ska beundra mig ser jag hellre att de älskar mina böcker eller något jag åstadkommer.

En klok person sade till mig att jag behöver hitta något som får mig att hålla igång motivationen under lång tid. Och precis så är det. Bara på det här programmet är det mååånga veckor kvar och sedan ska jag hålla i det. Helst under många år.

Träningkläder är det jag lever i numera

Träningkläder är det jag lever i numera

Jag måste hitta det som håller mig igång. Som gör att jag tycker att det är en självklarhet att gå ut och gå astidigt på morgonen. Morgon, efter morgon, efter morgon… än så länge finns motivationen. Än så länge är det fåfängan som håller igång mig. Resultatfokus och målmedvetenhet. Men jag vet att det kommer dagar när det mesta känns löjligt meningslöst och när sängens värme lockar mer. Det är då jag måste ha en strategi.

Än så länge känns det i alla fall fortfarande roligt. Körde styrketräning idag och besegrade äntligen bänkpressen! Höjning 🙂 Kondition i morgon.

Fast kroppen säger ifrån.  Valkar i händerna som gör ont när jag lyfter, blåsa under foten som smärtar när jag powerwalkar, höfterna som protesterar pga all konditionsträning. Förhoppningsvis en övergångsperiod. Men jag inser att det krävs mycket jobb för att få en fit kropp.

Nu är det fredagskväll.

Fruktsallad med kesella kan smaka himmelskt

Fruktsallad med kesella kan smaka himmelskt

Lite fruktsallad med kesella får bli min belöning för den här veckan.  Måste hitta glädjeämnen i vardagen 🙂

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *