Semester – fast inte från träningen

Nu är jag på Kap Verde. En alldeles fantastisk paradisö med grymma stränder och en konstant strålande sol från en klarblå himmel, timme efter timme.

Milslång strand

Milslång strand

Jag var orolig för att jag skulle tappa mina träningsrutiner när jag var här nere. Men bestämde mig helt enkelt för att det inte skulle ske.

Jag har insett att Kap Verde är perfekt för promenader. Dels finns en milslång strand som man kan gå i timmar på. Sedan finns det dessutom en mysig stad att gå runt i, så mina promenader blir inga som helst problem. Enda skillnaden är att jag här har på mig en strandkjol och bikini när jag powerwalkar istället för vantar och dunväst 😉

Klädseln är utbytt mot kjol och bikini på mina promenader

Klädseln är utbytt mot kjol och bikini på mina promenader

När det handlar om själva träningen får man helt enkelt använda sin fantasi. Börjar man bara titta på sakerna omkring en med träningsögon så kan precis vad som helst bli träningsredskap.

Mitt nya träningredskap

Mitt nya träningredskap

En stol blir perfekt för benövningar, situps och balans. Mot en vägg kan du göra armhävningar eller köra statiskt benstående.   En upphöjd kant utanför hotellrummet fungerar utmärkt som en slags stepup-bräda där jag kan köra allt från upphopp till utfall. Och en vattendunk full med vatten blir en utmärkt hantel för biceps och axelövningar.

Vattendunk blir en perfekt hantel

Vattendunk blir en perfekt hantel

Plötsligt ser jag träningsmöjligheter överallt. På en platt grusplan kan man köra idioten, i stora poolen som hör till hotellet funkar simning alldeles utmärkt och längs strandpromenaden finns träningsredskap som bara är att använda.

Maten är inga problem, jag tar med mig några kokta ägg, lite mandlar och kanske någon frukt till stranden tillsammans med en stor flaska aminosyror blandat med vatten.  Då får jag i mig fett, kolhydrater och protein som jag behöver.  Att börja äta klockan 12 på dagen är ett ännu mindre bekymmer här nere för jag blir sällan hungrig i värmen.  Sedan kan jag hellre äta en bra och ordentligt middag på kvällen.

Så nu ska jag fortsätta mitt träningspass och sedan njuta av solen och stranden 🙂

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *