Positivt resultat – trots mindre bra vecka

Veckan som har varit har varit allt annat än bra.

Backe i en park i Oslo. Perfekt för intervaller

Backe i en park i Oslo. Perfekt för intervaller

För det första har det varit extremt mycket jobb, tjänsteresa till Norge och grymt mycket att göra så jag har inte hunnit träna så mycket som jag borde ha gjort och har inte heller kunnat sköta min kost på det sätt jag brukar.

Hotellfrukost - hyfsat ok alt

Hotellfrukost – hyfsat ok alt

Har inte alls varit nöjd med min insats den här veckan.

Idag är det återigen dags för mätning och vägning. Den här gången var jag inte särskilt kaxig när jag ställde mig på vågen. Helt övertygad om att det skulle vara plus där just på grund av den dåliga veckan.

Så min glädje var desto större när jag såg att det var ytterligare -1 kg på vågen. Nu har jag alltså tappat fem kilo på lika många veckor trots att jag tycker att jag äter som en häst. Hur ekvationen att äta massor och ändå tappa i vikt går ihop vet jag fortfarande inte men just nu är jag bara lycklig över att det fungerar.

Vecka 5

Vecka 5

Jag tycks ha hamnat på en platå när det gäller cm runt midjan, ligger kvar på -13 cm över midjan men däremot har jag nu börjat tappa på armarna och ännu mer på låten. Så kroppen tar tydligen omsvarvningen i etapper. Så länge vågen går nedåt vet jag i alla fall att något uppenbarligen händer.

Armarna börjar äntligen forma till sig

Armarna börjar äntligen forma till sig

Nu börjar jag närma mig det första delmålet som min PT satte upp på mitt första möte och jag är nu nere på en vikt som jag inte har haft de senaste två åren. Och tickar det på i den här takten kan till och med jag tro att det är möjligt att jag kan nå det slutgiltiga mål som i början gav mig hysteriska skrattanfall eftersom det tycktes så omöjligt.

Snart dags för dagens andra powerwalk och ett efterlängtat styrkepass på gymmet. Jag har nu spräckt 100 kg- gränsen på benböj, riktigt nöjd med mig själv 🙂

100 kg på stången för benböj

100 kg på stången för benböj

Posted in Träning & hälsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *