Inget 1 April-skämt

Armarna surrar, huvudet känns luddigt och benen värker. Har kört två tuffa pass på rad nu och pressat kroppen till max. Älskar känslan av fullkomlig utmattning, det enda problemet är att efteråt blir jag som en amöba i huvudet och kan knappt tänka en tanke.

Jag och mitt andra hem - gymmet

Jag och mitt andra hem – gymmet

Jag har äntligen skaffat handskar, för jag kom till en gräns när det blev nästan omöjligt att lyfta tyngre på marklyften, inte på grund av att ryggen inte fixade tyngden, utan för att mina stackars händer skrek av smärta.

Kontraster. Gymhandskar och fina naglar.

Kontraster. Gymhandskar och fina naglar.

Med handskar får jag inte samma smärta och dessutom ett bättre grepp. En mycket bra investering.

När jag kör tränar på morgonen eller lunchen så gör jag ju det dessutom på fastande mage, där det enda tillåtna jag kan få i mig är aminosyror (sprängfullt med proteiner utan att det är några kcal i) eller celsius-dryck eller vatten. Maten äter jag ju från klockan 12 eller därefter.

Min förbränning måste ha kommit igång ordentligt för nu är jag hungrig som en varg så fort jag vaknar. Kör jag dessutom ett pass så blir det inte mindre hungrigt. Jag uppskattar att min kropp vaknar till liv, jag känner mig lite grann som en fabrik som håller på och producerar muskler, och det är klart att det behövs en del bränsle för att kroppen ska orka köra.

I veckan som var upptäckte jag att det var fantastiskt bra att träna när jag var förbannad. Jag satte rekord i varenda övning, adrenalinet sprutade i mig och jag var starkare än någonsin. Det roliga är att jag har lyckats hålla i dessa vikter även nu efteråt när jag är mer normal i mitt humör. Tror att jag kanske ska ha som strategi att samla på mig lite aggressioner med jämna mellanrum och sedan tokköra på gymmet. 🙂  Tror att det är bra att inse att kroppen faktiskt fixar mycket mer än man tror.

De senaste dagarna har jag fått vara kreativ för att få min träning. Har varit på kundbesök i Umeå med hotellövernattning.

På hotellrummet - gör situps

På hotellrummet – gör situps

Min ursprungliga plan var att ta mig till ett gym och  betala för att få träna lite på morgonen, men det visade  sig att de gym som fanns var obemannade, där endast  medlemmar kunde träna. Så det fick bli löpning i  snöslask så att gympadojorna blev alldeles genomblöta,  och sedan hem till hotellrummet för armhävningar,  benböj och situps mm. Allt går. Allt är möjligt 🙂

Nu över påsk drar jag till Barcelona och då kommer  återigen utmaningen med träningen. Promenader och  löpning blir inga bekymmer, däremot hoppas jag kunna hitta ett gym så att jag kan träna lite där också. Det är vägning och mätning på söndag och den tanken gör mig lite orolig. Tycker att jag har tränat lite för lite och druckit lite mer vin än jag kanske borde ha gjort den senaste veckan…

Det börjar forma till sig

Det börjar forma till sig

Inte lär det väl bli bättre i Barcelona när man frestas av Sangria och Paella…

En rolig sak var att jag häromdagen skulle ut på nattklubb och tog på mig en klänning som visserligen har varit snygg på mig tidigare, men som verkligen har avslöjat varenda liten skavank. Framför allt har jag stört mig på att jag har haft en liten bula på magen, efter graviditeterna, och jag har trott att den var något som jag skulle få leva med, som jag inte skulle kunna bli av med.

Gravidbulan är borta! Yes!

Gravidbulan är borta! Yes!

Men nu när jag tog klänningen på  mig var den lilla bulan borta! Nu är  magen helt platt och jag kan inte annat än jubla! Gud vad  jag älskar det här programmet och hela upplägget. Att  det skulle ta 35 år innan man hittade rätt, det är kanske  tragiskt, men bättre sent än aldrig.

Barcelona, here I come!

Posted in Träning & hälsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *