När tvivlen kommer är det bra att se på krassa siffror

Nu har jag kört mitt träningsprogram i en och en halv månad. Nyhetens behag har lagt sig lite, å andra sidan har jag fått rutinerna att verkligen sitta. Så fort klockan ringer på morgonen är det upp och studsa som gäller, tanken att ligga kvar i sängen finns överhuvud taget inte i skallen. När jag kommer till gymmet känner jag mig inte längre udda bland de stora vikterna som jag tidigare knappt vågade titta på, utan jobbar vant med att hela tiden bygga på tyngre och tyngre. 2015-04-08 06.05.23

På ett sätt är livet otroligt enkelt just nu. Jag gör det jag har blivit tillsagd att göra, tänker egentligen inte så mycket själv, ifrågasätter inte. Bara kör. Vet att det ger resultat.

Men det är just det där med resultaten. Tycker inte att jag ser dem längre. Kanske är jag blind. Kanske finns de där trots att jag har blivit lite van vid min egen spegelbild. Jag märker på kläder att de sitter både lösare och bättre. Jag ser att mina muskler på armarna blir större och mer framträdande. Men på något sätt blir jag otålig, tycker att jag trots allt har slitit ganska hårt under en period nu och tycker att det borde synas mer. 2015-04-07 12.04.50 2015-04-07 12.04.42

Det är då det är bra att göra summeringar av vad jag faktiskt har åstadkommit hittills, annars är det lätt att bli misspepp och tänka att det inte fungerar.

Så några summeringar i siffror:

  • Jag har gått ner 5 kg
  • Jag har tappat totalt 43 cm runt om på kroppen – varav 13 cm runt midjan
  • Jag har sedan jag började, tränat 96 pass, inkl minst 1 h powerwalk per dag
  • Jag tar idag 140 kg i benböj, 80 kg i marklyft och 22,5 kilo per hantel för biceps
  • Jag äter ca 1700 kcal / dag
  • Jag äter omkring 160 g protein per dag
  • Jag är 35 år och på väg mot mitt livs form

Och om tvivlet fortfarande finns där, då tittar jag på bilder som jag har tagit vecka för vecka. Och då kan till och med jag se att det faktiskt hänt saker.

Vecka 1

Vecka 1

Vecka 7

Vecka 7

Och så får jag inse att en omsvarvning av kroppen tar tid. Herregud, jag har hållit på en dryg månad, vad är det om man jämför med 35 år när jag inte tränat på det här sättet? Ser fram emot ett nytt tungt styrkepass på gymmet idag. Kanske klarar jag att ta 25 kg per hantel för biceps…?

 

 

Posted in Träning & hälsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *