Första delmätningen = tappat 8 % i fettprocent!!

Bodybuilder nästa...?

Bodybuilder nästa…?

Tappat 8 % i fett sedan start!

Tappat 8 % i fett sedan start!

Har varit och träffat min PT i Stockholm. Det var ingen glad Elisabeth som kom dit. Vägde mig i morse för att vara lite förberedd men vågen visade uppåt! Många fula ord från min mun den här morgonen och det var en Elisabeth på sitt sämsta humör som kom till honom idag.

Desto gladare var tjejen som gick därifrån. Jag har tappat 8 PROCENT i fettprocent.  På 2 månader är det riktigt bra. Dessutom har jag tappat centimetrar över hela kroppen. Nådde alla de mål han satte upp på vår första mätning. Sådana  resultat som gav mig hicka och som jag då såg som smått orimliga.

Det enda som haltar är just vikten. Enligt min PT borde jag ha gått ner ungefär 5 kg till under den här perioden jämfört med vad jag har gjort. Han tror att jag tillhör de få procent tjejer som faktiskt bygger muskler och blir stora av styrketräning. Jag har alltså anlag för att bli ordentligt stor om jag tränar riktigt tungt. Jag har en karriär inom bodybuilding om jag vill…

Nu är det inte bodybuilder jag vill bli så just den här nyheten var ganska nedslående. Jag vill ju bli slimmad och smal, inte musklig och stor.

Så nu har han satt in ett åtgärdsprogram som innebär mer konditionsträning och mindre styrka. Först ville han dra ner styrkepassen till bara 2 per vecka och sedan 4 pass kondition men det ville inte jag. Lyckades förhandla om att få köra 3 pass styrka och 3 pass kondition.  Vill verkligen inte nöta en massa på crosstrainern och löpbandet.  Det är styrketräningen som är rolig.

De kommande 5 veckorna ska jag rapportera exakt hur, vad och när jag äter. Hur mycket jag tränar,  vad jag tränar. Hur mycket jag väger från dag till dag. Nu är det strikt som gäller.  Vi ska hitta vad det är som gör att jag får fantastiska resultat när det gäller fettprocent och cm men inte på vågen. Om  5 veckor blir det en ny mätning. Och efter det står ännu mer spännande grejer på schemat som jag vet om men som jag väntar med att avslöja ett tag till.

Själv ska jag försöka smälta att jag kan ha en framtida bodybuildar-karriär om jag vill hoppa på det tåget… ?

Posted in Träning & hälsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *