Jag ser magrutor!!

På gymmet utan AC där rinner man bort men jobbar också hårdare

På gymmet utan AC där rinner man bort men jobbar också hårdare

Trött men nöjd efter träningspass

Trött men nöjd efter träningspass

Den här veckan är jag i Turkiet och det första jag gjorde när jag bokade resan var att hitta ett gym i närheten av hotellet.  Det har jag flitigt besökt de här dagarna. Det är ingen AC men i övrigt ett helt utrustat gym med både maskiner och fria vikter. Att träna tung styrketräning i ett icke luftkonditionerat gym är otroligt jobbigt. Kroppen får jobba på ett sätt som jag aldrig har varit med om, svetten rinner och jag behöver längre återhämtningspauser mellan varje set. Just på grund av värmen hade jag bara sport-bh och en träningskjol på mig när jag tränade. Och när jag gjorde mina övningar råkade jag titta mig i spegeln och höll på att tappa hakan när jag såg MAGRUTOR. På mig! Än så länge syns de bara när de är under tung belastning och jag måste spänna magen totalt. Men att över huvud taget se dem på min egen mage är helt magiskt! (Haha, ursäkta ordvitsen ?) Mina dagar här nere ser ut som följer: Jag börjar med en två timmar lång powerwalk längs stranden, sedan går jag upp till hotellet, byter om, drar till gymmet, tränar en timma styrketräning, går hem igen, byter om en gång till. Går ner till stranden,  tar det lugnt ett tag (ja jag kan faktiskt ta det lugnt ?) Sedan hem, ibland kör jag ett träningspass till eller en pw beroende på humör och motivation. Ibland simmar jag en halvtimme i poolen. Den stora förändringen från tidigare är att jag nu – på min PT:s inrådan – kör något som kallas warrior – dieten. Den går ut på att du fastar under dagen då du bara dricker kalorifria drycker och mycket vatten, sedan äter du ett stort mål mat på kvällen. Det fina är att jag kan äta precis vad som helst och behöver inte tänka, antalet kalorier jag får i mig överstiger ändå inte mitt dagsbehov. Så i stort sett innebär det att jag kan äta pizza och ändå gå ner i vikt. Ja nu finns det säkert många som reagerar på detta och tycker det är förfärligt. Men min PT äter själv enligt denna diet och det finns mängder med forskning bakom. Det som händer när du kör denna diet är att du ökar förbränningen i kroppen, du sätter igång ett gäng reaktioner i kroppen som främjar muskelbyggande och viktnedgång. Jag tycker äntligen att jag har hittat hem. Jag har svårt att följa massa regler om hur jag får äta och inte. Att fasta under dagen har jag absolut inget problem med,  är inte ens hungrig. När kvällen kommer är det ganska skönt att veta att jag kan äta precis vad jag vill och ändå nå mina mål. (För er som vill veta mer om warrior – dieten kan googla på det så får ni massa info, där har jag själv läst på innan jag började med detta.) Och jag ser resultat. Min kropp börjar bli mer tonad redan och vikten är nedåt igen. Mår hur bra som helst.

Posted in Träning & hälsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *