När någon hatar dig

Det finns en kvinna som har avskytt mig de senaste tio åren. Tyvärr finns hon av olika anledningar i min närhet och trots att jag försöker undvika henne så mycket som möjligt så korsas våra liv ändå ibland.

Detta är en person som återkommande har kommit med fula påhopp,  baktalar mig inför andra, antyder att jag har missbruksproblem, att jag inte är kapabel att ta hand om mina barn. Hon tycker att jag är en hemsk människa, hon har hotat med att berätta för folk ”vem jag är egentligen”. Jag väljer att inte ens besvara hennes meddelanden längre.

Att hon inte lyckas provocera mig gör henne ännu mer vansinnig. Vad jag än gör så tycker hon att jag gör fel. Åker jag på en utlandsresa ensam gör jag fel som inte tar med barnen, låter jag sonen åka buss från sin träning för att livet inte går ihop sig annars, då är jag en hemsk mamma som inte curlar min 12-åriga grabb.

Det senaste är att hon nu har ringt till Tv4 och bråkar med dem om att de ska plocka bort inlägget om mig från Malou efter tio. Hon tycks tro att hon kan bestämma vad Tv4 väljer att ha på sin hemsida. Jag bara skakar på huvudet åt dumheterna. Jag har just suttit i tv-soffan och berättat om mitt förflutna, om saker jag absolut inte är stolt över. Så trots att jag väljer att berätta ”vem jag verkligen är” så reagerar hon så här.

Förr i tiden hade en sådan här situation fått mig att må superdåligt. Jag har en personlighet som vill vara omtyckt. Men jag har insett att det finns vissa personer som aldrig kommer att tycka om mig och jag kommer inte heller att tycka om dem. Då får det vara så. Jag fascineras bara av att det finns människor som ägnar ÅR åt att hata en människa så intensivt. Hur orkar hon lägga energi på det? Hur orkar hon hålla på och älta? Hur kan man vara en människa som låter hat växa sig så starkt att man aldrig är redo att stryka ett streck över det?

Livet. Det finns gott om jobbiga människor och situationer. Jag väljer att fokusera på det som är bra. ❤2015-10-07 21.45.38

Posted in Okategoriserade.

2 Comments

  1. Beklämmande att höra och jag blir frustrerad över ått det finns människor som lägger ner så mycket energi som inte angår dem. Jag ser det som att de som agerar på sådant sätt inte mår bra innerst inne eller att hissen inte går ändå upp. Kanske bådadera symtomen samtidigt inklusive ”avundsjuka” Något fel är det ju!! Du avslutar ditt inlägg så bra Elisabeth……”jag väljer att fokusera på det som är bra” Fortsätt så ! Andra ska självklart inte bestämma hur du ska leva dit liv. /// L.

  2. Hej, tänker inte lägga energi på att kommentera de dumheter som denna människa vräker ur sig mot dig.
    Jag känner inte dig mer än genom FB och dina böcker och ditt skrivande. Med detta underlag är du för mig en beundransvärd människa som trots dina förutsättningar (hjärntvättad inom Jehovas med alla dess krav) lyckats forma ett framgångsrikt liv. Jag såg dig på TV hos Malou. Det krävs både styrka och mod att vara så ärlig som du var och ha den självinsikten. Det skulle många människor behöva. Människor som är fulla av hat blir långsamt uppätna inifrån och är väldigt missnöjda med sitt eget liv. Många lider antagligen av olika psykiska handikapp också. Tro mig, jag har en sådan i min krets också som gör allt för att sänka mig och drar sig inte heller för att göra polisanmälningar för att skada mig. Det gäller att sätta sig över sådana och ta vara på det goda människorna.

    Elisabeth, gå vidare och jobba med pennan som ditt svärd och kasta av dig all skit genom att skriva. Det gör jag! Önskar dig avslutningsvis en riktig god jul och ett framgångsrikt 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *