Biografi

Elisabeth Akteus Rex debuterade med Dold Agenda 2012, samma år blev hon också utsedd till Årets Rookieförfattare. I september 2013 släpptes uppföljaren, Naken Sanning och i Juni 2014 släpptes den sista delen, Mörk Avsikt.

Till jul 2014 kommer 3 gestaltningsbiblar som ska fungera som uppslagsverk för skrivande personer. Böckerna listar över 500 känslor och hur dessa kan gestaltas med text, dialoger, röst/tonläge och vilka klichéer du ska undvika.

I April 2015 släpps romanen Valet. En helt unik historia om en kvinna som gör ett val som påverkar hennes liv för alltid. Boken har tre slut beroende på vilket val hon väljer och har beskrivits som en erotisk version av Sliding Doors.

Elisabeth är född 1980 och kommer ursprungligen från Göteborg. Numera är hon bosatt i Örebro. Redan som tonåring extraknäckte hon med att skriva noveller som publicerades i olika tidningar och har i hela sitt liv vetat att hon ska bli författare. Idag bollar hon heltidsarbete inom marknadsföring tillsammans med extrajobb som gyminstruktör och viger så mycket ledig tid hon kan åt skrivandet. För några år sedan medverkade hon i dokusåpan 69 grader Nord på Kanal 5.