Naken sanning

Naken sanning

Naken sanning

Översikt

Två små barn försvinner spårlöst på väg hem från skolan och Örebro, som just blivit sig likt igen efter serievåldtäktmannens härjningar, hamnar åter i medias blickfång. Emelie Thörnqvist har flyttat tillbaka till stan och försöker återhämta sig från de senaste månadernas kaos. Ett nytt jobb och två män som hon inte kan välja mellan hjälper henne att förtränga två kommande rättegångar som hon måste vittna i. Ganska snart inser hon dock att allt inte står rätt till på den nya arbetsplatsen, och en dag står dessutom hennes syster Cecilia plötsligt utanför dörren, på flykt från sin egen man och den religiösa sekt de tillhör.

Medan löpsedlarna undrar vad polisen gör för att hitta de försvunna pojkarna trasslas Emelie in i en serie händelser som tvingar henne att välja: ska hon stanna och slåss eller fly? Naken sanning, den fristående fortsättningen på Dold agenda, handlar om maktmissbruk och om vad rädsla kan göra med en människa. En otäck historia, men också en berättelse om hopp, förlåtelse och mod. Boken är andra delen i en triologi.

Recensioner
”Naken Sanning är en thrillerdeckare som beskriver skrämmande livsöden. Den är ännu bättre än hennes debutroman; språket har förfinats, det finns ett tydligare driv och boken känns mycket väl genomarbetad. Elisabeth Akteus Rex kan absolut sträcka på sig, som författare platsar hon bland de allra bästa såsom Camilla Läckberg och Mari Ljungstedt. Jag står redan i kö för att köpa hennes kommande bok. Betyg: 4+”

— Bibliotekarie Örebro

Författare: Elisabeth Akteus Rex
Tillhör bokserie: Rex, bok 2
Utgiven: 2013-09
Genre: Thriller
Utgivare: Hoi Förlag
ISBN: 9789186775636

Andra böcker i samma serie

Bok 1

- Dold agenda

Dold agenda

Dold agenda

Bok 3

Mörk avsikt

Mörk avsikt

Mörk avsikt